ХАЛҚАРО ТАШКИЛОТЛАР ХОДИМЛАРИ ХАВФСИЗЛИГИНИ ШАРТНОМА МАНБАЛАРИНИ ҚИСЁСИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАҲЛИЛИ - РАХМАНОВ , Шухрат (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада халқаро ташкилотлар ходимларининг хавфсизлигини таъминлашнинг халқаро шартномавий ва ҳуқуқий манбаларининг қиёсий-ҳуқуқий таҳлили келтирилган. 1994 йилги конвенциянинг асосий мазмуни, шунингдек, 2005 йилдаги факультатив баённомаси очиб берилган ва юқоридаги шартнома ҳужжатларининг ҳар бирига ҳуқуқий тавсиф берилган. Асосий шартнома ва конвенциялар, Ўзбекистон Республикасининг мазкур шартнома ва конвенциялардаги иштироки кўриб чиқилиб, уларнинг халқаро ташкилотлар ходимларини ҳимоя қилишдаги роли очиб берилган ва улар асосида тегишли тавсиялар берилган.