КЎЗДАН КЕЧИРИШ ТЕРГОВ ҲАРАКАТИНИ ЎТКАЗИШНИНГ ПРОЦЕССУАЛ ЖИҲАТЛАРИ - ИМОМНАЗАРОВ , Алишер (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада кўздан кечириш тергов ҳаракатини ўтказишда юзага келадиган хато ва камчиликлар баён қилинган, ҳамда, уларни бартараф этиш юзасидан амалга ошириш лозим бўлган ҳаракатлар, кўздан кечириш тергов ҳаракатини ўтказишни такомиллаштириш масалалари изоҳланган. Бундан ташқари, рақамли далилларни кўздан кечириш тартибини Жиноят-процессуал кодексига киритиш афзалликлари, дипломатик ваколатхоналарни кўздан кечириш тартиби бўйича таклифлар билдирилган, кўздан кечиришга тайёргарлик босқичида эътибор қаратилиши лозим бўлган ҳаракатлар кетма кетлиги баён қилинган.