ЎЗБЕКИСТОНДА НОДАВЛАТ НОТИЖОРАТ ТАШКИЛОТЛАРИНИ ҚЎЛЛАБ-ҚУВВАТЛАШНИНГ АЙРИМ ҲУҚУҚИЙ МАСАЛАЛАРИ: ЎЗБЕКИСТОН НОДАВЛАТ НОТИЖОРАТ ТАШКИЛОТЛАРИ МИЛЛИЙ АССОЦИАЦИЯСИ МИСОЛИДА - НАРИМАНОВ , Бекзод (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мазкур мақолада Ўзбекистон нодавлат нотижорат ташкилотлари миллий ассоциацияси фаолияти, унинг ташкил этиш ҳуқуқий асоси, жамиятда тутган ўрни ҳамда ижтимоий соҳага қўшган ҳиссаси, ННТларнинг равнақи йўлида олиб борган ишлари юзасидан таҳлилий маълумотлар асосида Ассоциациянинг фаолияти тадқиқ этилди. Ўзбекистонда фуқаролик жамиятини қуриш концепциясини амалда руёбга чиқариш мақсадида Ассоциация томонидан олиб борилган ва амалга оширилаётган ислоҳотлар ёритилди. Ушбу тадқиқот ННТларни ўзаро мувофилаштириб борувчи Ассоциациянинг ҳозирги кунда бутун республика кесмида фаолият доираси ва унинг ўз асосий мақсадларини амалга оширишда йўл қўйилаётган камчиликлар ва хатоларни таҳлил қилиб, унга ҳуқуқий ечим бериш мақсадида қилинди. Мақолада Ассоциациянинг йиллик қилган ишлари юзасидан статистик маълумотлар таҳлил қилиниб, келажакдаги фаолияти юзасидан эҳтимолий фикр билдирилди. Нодавлат нотижорат ташкилотлари уюшмаси сифатида Ассоциациянинг давлат бошқаруви ва ҳокимият органлари билан ўзаро ҳамкорлик қилишда тутган ўрни, унинг халқаро ва ҳудудий кесимда ННТлар учун тадбир ташкил этиш ва меморандумларни тузишдаги иштироки таҳлил қилинган.