ЖИНС БЎЙИЧА КАМСИТИШГА ЙЎЛ ҚЎЙМАСЛИКНИ НОРМАТИВ-ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ ИШЧИ -ХОДИМЛАР УЧУН ТЕНГ ҲУҚУҚ ҲАМДА ИМКОНИЯТЛАРНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ АСОСИ - РАХМОНОВА , Сабрина (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада меҳнат муносабатларини тартибга солишда тенг ҳуқуқ ва имкониятларни таъминлаш учун жинси бўйича камситишларни қонун билан тақиқлаш муҳимлиги муҳокама қилинади. Мақолада ишчи-ходимлар ҳуқуқларини жинси бўйича камситишдан ҳимоя қилиш соҳасидаги халқаро нормалар ва миллий қонунчилик ҳамда ушбу нормаларни амалиётда татбиқ этиш билан боғлиқ долзарб муаммолар таҳлил қилинади. Шунингдек, миллий қонунчиликни такомиллаштириш бўйича таклифлар ишлаб чиқилган.