ДАВЛАТ ГЛОБАЛ РАҚАМЛИ ТРАНСФОРМАЦИЯ ШАРОИТИДА ХАЛҚАРО ҲУҚУҚ СУБЪЕКТИ СИФАТИДА - ХАМДАМОВА , Фируза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақола янги ривожланаётган дунё тартиби ва рақамли трансформация шароитида давлатнинг ролига бағишланган. Бир томондан, баъзи олимлар глобаллашув туфайли давлат ролининг заифлашишини, бошқа томондан, давлатчиликни мустаҳкамлаш муҳимлигини таъкидлайдилар. Мақолада давлатлар томонидан рақамли даврда халқаро ҳуқуқий шахсини сақлаб қолиш бўйича кўрилаётган чора-тадбирлар ҳақида умумий маълумот ва таҳлил берилган.