ЖИНОЯТ ПРОЦЕССИ ИШТИРОКЧИЛАРИНИНГ ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ ЧОРАЛАРИНИНГ ТАСНИФЛАНИШИ - УМАРХОНОВ , Азизхон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мазкур мақолада жиноят процесси иштирокчиларининг хавфсизлигини таъминлаш чоралари ва уларни турли мезонлар асосида таснифланиши масалалари таҳлил қилинган. Муаллиф хавфсизлик чоралари тизимининг мазмуни хавфсизлик чораларининг йиғиндиси бўлиб, унинг ўзаро боғлиқ элементларининг илмий асосланган тузилмаси деб ҳисоблайди. Бундан ташқари, ҳимоя қилинаётган шахсни бошқа яшаш жойига кўчириш, ҳужжатларни алмаштириш ва ташқи қиёфасини ўзгартириш кўрсатилган шахсга нисбатан бошқа хавфсизлик чораларини қўллаш орқали унинг хавфсизлигини таъминлаш мумкин бўлмаган ҳоллардагина амалга оширилиши ҳақида бир қанча фикр ва мулоҳазаларга келинган.