ТЎЛОВГА ҚОБИЛИЯТСИЗЛИК МУНОСАБАТЛАРИНИ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ АЙРИМ МАСАЛАЛАРИ - НАСУЛЛАЕВ , Мубин (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада тўловга қобилиятсизлик соҳасидаги иқтисодий муносабатларни тартибга солинишининг янги механизми тўғрисида баён қилинди. Янги қабул қилинган Қонундаги асосий ҳуқуқий нормаларнинг қўлланилиши кўрсатиб ўтилди. Янги Қонуннинг эски қонунларга нисбатан афзалликлари ёритиб берилди. Жисмоний шахсларнинг тўловга қобилиятсизлиги аломатларининг фарқли томонлари очиб берилди. Кредиторлар йиғилиши билан кредиторлар қўмитаси иш фаолиятига қўйилган талаблар мазмунига тушунча берилди. Тўловга қобилиятсизлик тартиб таомиллари моҳияти ва уларни қўллаш усуллари ҳақида тўхталиб ўтилди. Тўловга қобилиятсизликни иқтисодий соҳада тутган ўрни ҳуқуқий баҳоланди. Тадбиркорликда унинг аҳамияти очиқланди.