ТЎҒРИДАН-ТЎҒРИ ТАЪСИР ҚИЛУВЧИ ҚОНУНЛАР: ТАҲЛИЛ ВА ТАКЛИФ - ХУЖАНАЗАРОВ , Азизжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Сўнгги йилларда, норма ижодкорлиги соҳасига оид илмий изланишлар ва концептуал тадқиқотлар амалга оширилмоқда. Мазкур тадқиқот ишлари ўз навбатида ҳуқуқни қўллаш амалиёти ва қонунчиликни такомиллаштиришга хизмат қилмоқда. Норма ижодкорлиги фаолиятини такомиллаштиришга қаратилган мазкур изланишлар ўз навбатида барқарор қонунчиликни яратилишида муҳим аҳамият касб этмоқда. Шундан келиб чиқиб, ушбу мақолада “Тўғридан-тўғри таъсир қилувчи қонунлар” мавзуси илмий таҳлил қилинган бўлиб, унда соҳага оид илмий тадқиқот ишлари ва қонунчилик ҳужжатлари асосида баён қилинган. Мақолада ҳозирги кунга қадар қабул қилинган қонунчилик ҳужжатларига оид статистик кўрсаткичлар амалий мисоллар асосида тизимли таҳлил қилинган. Шунингдек, ушбу мақолада тўғридан-тўғри таъсир қилувчи қонунларни ишлаб чиқиш бўйича қонунчиликни такомиллаштиришга қаратилган муаллифлик таклифи илгари сурилган ва ҳуқуқий жиҳатдан асослаб берилган.