МЕДИАЦИЯ ИНСТИТУТИНИ ЖОРИЙ ҚИЛИШГА ОИД МУҲИМ ҚАДАМ: ХОРИЖИЙ ВА МИЛЛИЙ ТАЖРИБА - ОДИЛҚОРИЕВ, Хожимурод; ГАНИБАЕВА , Шахноза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мақолада дунёда медиация институтининг шаклланиши ва ривожланиши тарихи, унинг Ўзбекистонда ҳуқуқий мустаҳкамланиши ва ҳал этишнинг муқобил усуллари механизмини яратиш масалалари кўриб чиқилган. Хорижий ва ички амалиётлар, низоларни ҳал етишнинг муқобил усули сифатида энг мақбул амалиётини ҳисобга олган ҳолда таҳлил қилиниб, бу соҳадаги олимларнинг фикр-мулоҳазалари келтирилган. Хорижий ва миллий тажрибанинг қиёсий таҳлили асосида низоларни муқобил ҳал этиш усулларининг афзалликлари ва камчиликлари ҳамда уларни Ўзбекистоннинг давлат ва жамият амалиётида амалга ошириш истиқболлари ўрганилган.