ФУҚАРОЛАРНИНГ ҚОНУН ОЛДИДА ТЕНГЛИГИ ПРИНЦИПИНИНГ ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ЖИНОЯТ КОДЕКСИДА АКС ЭТИШИ - ТОШПУЛАТОВ, Акром (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Тенглик принципи жиноят қонунчилигида фақат бир жиҳатда, яъни жиноят содир қилган шахсларнинг бир хилда жиноий жавобгарликка тортилиши зарурлигида намоён бўлади. Шу билан биргаликда, ушбу принцип бир хилда жавобгар бўлиш ва жазоланишни, яъни жиноий жавобгарликнинг ва жазо тайинлаш чегаралари ва мазмуни бир хиллигини англатмайди. Мақолада тенглик принципининг жиноят қонунида акс этиши ва унинг амалда қўлланилишига оид назарий қарашлар, амалиёт ўрганилган. Бунда шахснинг жинси, ёши, хизмат мавқеига қараб фарқлар бўлиши мумкин. Тадқиқот натижалари асосида ушбу принципни жиноят қонуни нормасида ифодаланиши ва амалиётда қўлланиши бўйича таклифлар ишлаб чиқилган.