ЯНГИ МЕҲНАТ КОДЕКСИ- МЕҲНАТ МУНОСАБАТЛАРИНИ ТАРТИБГА СОЛИШДА ЗАМОНАВИЙ МЕХАНИЗМЛАР - ҚУЧҚАРОВ , Хамидулло (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақолада сўнгги йилларда мамлакатимизда меҳнатга оид муносабатларни ҳуқуқий тартибга солишга қаратилган қатор ислоҳотлар амалга оширилиши ва Янги Меҳнат кодекси қабул қилиниши натижасида меҳнат муносабатлари соҳасида сақланиб қолаётган қатор тизимли муаммоларга ҳуқуқий ечим топилганлиги, меҳнат соҳасидаги норматив ҳужжатлар, айниқса идоравий ҳужжатлар сони кескин камайиб, ходимлар ва иш берувчиларнинг манфаатлари балансини таъминлай оладиган мукаммал ҳуқуқий база яратилганлиги таъкидлаб ўтилган. Шунингдек, муаллиф томонидан меҳнат муносабатларини тартибга солишга қаратилган янги ҳуқуқий механизмлар, уларни амалиётга тадбиқ этиш масалалари, ишга тиклаш тўғрисидаги ишларни судда кўришда низоларни муқобил ҳал этиш механизми сифатида медиация институтининг аҳамияти, меҳнат муносабатларида вужудга келаётган муаммоларни бартараф этишга оид муаллифнинг таклифлари илгари сурилган.