ЕВРОПА ИТТИФОҚИ ДОИРАСИДА МИГРАЦИЯНИ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - МАХАМАТОВ , Махмуд (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақола Европа Иттифоқи доирасида миграцияни тартибга солишнинг ҳуқуқий асослари ва механизмларига бағишланган бўлиб, ЕИ доирасида қабул қилинган ҳужжатлар, уларнинг ижобий ва салбий жиҳатлари, ЕИ институтлари томонидан жорий қилинган механизмларнинг ишлаш тартиби таҳлил қилинган. ЕИ доирасида амалга оширилаётган ислоҳотлар ҳамда сақланиб қолаётган муаммолар кўрсатиб берилган.