ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ КОНСТИТУЦИЯВИЙ СУДИ ВАКОЛАТЛАРИНИНГ ТАКОМИЛЛАШУВ ДИНАМИКАСИ - АДИЛКАРИЕВА, Феруза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада давлат ҳокимиятининг мустақил тармоғи бўлган суд ҳокимияти, шу жумладан, республика Конституциявий суд ҳокимиятининг юридик табиати, конституциявий одил судловнинг тушунчаси, моҳияти ҳамда хусусиятлари илмий таҳлил этилган. Айниқса, сўнгги йиллардаги конституциявий ислоҳотлар мобайнида Конституциявий суднинг ваколатлари такомиллаштирилиши тенденцияси (динамикаси) кўриб чиқилиб, тегишли таклиф ва тавсиялар илгари сурилган.