НОДАВЛАТ ТИЖОРАТ ТАШКИЛОТЛАРИГА ЎЗИНИ ЎЗИ ТАРТИБГА СОЛИШ ҲУҚУҚИНИ БЕРИШ: НАЗАРИЙ-ҲУҚУҚИЙ МУАММОЛАР - НАРИМАНОВ , Бекзод (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мазкур мақолада давлат ҳокимияти тизимининг ҳеч бир қисмига ташкилий жиҳатдан кирмайдиган, давлат томонидан унга тақдим этилган ваколатларни мустақил давлат муассасаси сифатида амалга оширадиган, лекин давлат органи деб эътироф этилмайдиган нодавлат нотижорат ташкилотларининг ташкилий-ҳуқуқий асосларини такомиллаштириш билан боғлиқ муаммолар, нодавлат нотижорат ташкилотини ижтимоий фойдали деб эътироф этишни ҳуқуқий тартибга солиш истиқболлари, нодавлат нотижорат ташкилотлари иштирокидаги ижтимоий шериклик институтининг ҳуқуқий механизмларини такомиллаштириш стратегиялари муҳокама қилинади. Шунингдек, ушбу натижага эришиш учун Ўзбекистонда Нодавлат нотижорат ташкилотлари миллий ассоциацияси мисолида нодавлат секторни ривожлантириш стратегияси каби масалалар тадқиқ этилган. Таҳлил остидаги мавзу юзасидан эришиш кўзланган мақсаднинг энг самарали йўллардан бири сифатида ўзини ўзи бошқариш ёки ўзини ўзи тартибга солиш ҳуқуқи ҳокимият ваколатларини номарказлаштириш ва фуқаролик жамияти инситутларининг фаоллигини таъминлаш кўрсатилади.