ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ВИЖДОН ЭРКИНЛИГИНИНГ ҲУҚУҚИЙ КАФОЛАТЛАРИ - ТОШҚУЛОВ , Журабой (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Ушбу мақолада “Мустақиллик Декларацияси”, “Ўзбекистон Республикасининг давлат мустақиллиги тўғрисида Олий Кенгаш Баёноти” да илгари сурилган инсон ҳуқуқлари ва эркинликлари ҳақидаги ғоялар “Ўзбекистон Республикасининг давлат мустақиллиги асослари тўғрисида” Конституциявий Қонун, Ўзбекистон Республикаси Конституцияси, кодекслари ва қонунларининг виждон эркинлигининг ҳуқуқий кафолатларига оид нормалари мантиқий изчилликда таҳлил қилинган, мустақиллик йилларида Ўзбекистонда яратилган ҳуқуқий кафолатлар натижасида қўлга киритилган ютуқлар ҳақида қизиқарли маълумотлар берилган, соҳадаги айрим муаммоларга эътибор қаратилган, уларнинг ечимлари ҳақида муаллифнинг қарашлари баён қилинган.