ЖИНОЯТ ПРОЦЕССИДА МОЛ-МУЛКИ МУСОДАРА ҚИЛИНИШИ МУМКИН БЎЛГАН ШАХСЛАР ДОИРАСИ - ПОЛВОНОВ , Нажмиддин (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мазкур мақолада суд-ҳуқуқ ислоҳотларини амалга ошириш жараёнида жиноят ва жиноят-процессуал қонунчилик нормалари асосида мусодара институти, мол-мулки мусодара қилинадиган шахслар доираси таҳлил этилган. Олимларнинг қарашлари ва илгари сурган ғояларидан келиб чиққан ҳолда, мол-мулки мусодара қилинадиган шахслар тоифаси илмий ва назарий жиҳатдан ўрганилди. Мақолада ҳуқуқшунос олимларнинг мол-мулки мусодара қилинадиган шахслар тоифаси бўйича берган фикрларини қиёсий таҳлил қилиш, уларнинг берган таърифларидаги тушунчаларни қонунчилигимизга асосан кўриб чиқиш орқали жиноят процессида мол-мулки мусодара қилинадиган шахслар тоифаси маълум мезонлар бўйича таснифланди. Таҳлил натижалари юзасидан, жиноят процессида мол-мулки мусодара қилинадиган шахслар тоифаси ва уларнинг ўзига хос жиҳатларидан келиб чиқиб, тегишли хулосалар берилди.