ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИНИНГ ИНТЕЛЛЕКТУАЛ МУЛК, АЛОҚА ВА АХБОРОТ СОҲАСИДАГИ НОРМАТИВ-ҲУҚУҚИЙ ҲУЖЖАТЛАРДА МУАЛЛИФЛИК ҲУҚУҚИНИ МУҲОФАЗА ҚИЛИШГА ДОИР НОРМАЛАРНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - ЮЛДАШОВ , Абдумумин (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ушбу мақолада интеллектуал мулк, алоқа ва ахборот соҳасидаги қонун ҳужжатларида муаллифлик ҳуқуқи муҳофазаси ва ҳимояси билан боғлиқ нормалар ҳамда уларнинг моҳияти қиёсий-ҳуқуқий таҳлил қилинган. Мақола давомида муаллиф телекоммуникация тармоқларидаги қонуности ҳужжатларида асарлар ва турдош ҳуқуқлар объектларидан фойдаланиш билан боғлиқ жараёнларда муаллифлик ҳуқуқи нормаларида тўлақонли равишда қўллаш билан боғлиқ масалалар танқидий равишда таҳлил қилинган ҳамда тегишли қонунчиликни такомиллаштириш билан боғлиқ масалалар ва келгусидаги ҳуқуқий оқибатлар бўйича илмий назарий хулосаларга келган.