ДАВЛАТ ХИЗМАТИ ВА ДАВЛАТ ФУҚАРОЛИК ХИЗМАТИНИНГ ЎЗАРО ФАРҚЛИ ТОМОНЛАРИ - РАХМОНОВ , Зафаржон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақолада давлат хизмати ва давлат фуқаролик хизматининг ўзаро фарқли томонлари олимларнинг фикри асосида назарий жиҳатдан таҳлил қилинган. Шунингдек, давлат хизмати ва давлат фуқаролик хизматининг ўзаро фарқли томонлари бўйича айрим хорижий давлатлар, хусусан АҚШ, Франция, Германия ва Жанубий Корея каби давлатларнинг тажрибаси ўрганилган. Мақолада “давлат хизмати”, “давлат фуқаролик хизмати”, “давлат хизматчиси”, “давлат фуқаролик хизматчиси” тушунчаларини изоҳлаш, давлат фуқаролик хизматчилари нинг реестрини шакллантириш ва уларнинг категорияларини белгилаш бўйича таклифлар илгари сурилган.