ХАЛҚАРО ГУМАНИТАР ҲУҚУҚДА РОБОТЛАРНИНГ ҲУҚУҚИЙ ҲОЛАТИ - ҲАМДАМОВА, Фируза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақола халқаро гуманитар ҳуқуқда роботларнинг юридик шахсини аниқлаш масалаларига бағишланган. Муаллиф "жанговор роботлар" тушунчасини, рақамлаштириш шароитида гуманитар қонунларга риоя қилиш муаммосини, қуролли тўқнашувларда роботлардан фойдаланишни тақиқлаш ва чеклашни, шунингдек халқаро гуманитар ҳуқуқ доирасида роботлардан фойдаланишни ҳуқуқий тартибга солиш истиқболларини ўрганади.