ЖИНОЯТ ПРОЦЕССИДА ИСБОТ ҚИЛИШНИНГ ИШТИРОКЧИЛАРИ - Ражабов , Бахтиёр; АБДУҚОДИРОВ , Фарходжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Ушбу мақолада жиноят процессида исбот қилишнинг иштирокчилари борасида фикр ва мулоҳазалар келтирилган бўлиб, Ўзбекистон Республикасининг Жиноят процессуал кодексининг 86-моддасида белгиланган исбот қилишнинг иштирокчилари гуруҳларга ажратилган ҳолда таҳлил қилинган ҳамда бу борадаги етакчи олимларнинг фикрлари келтирилган. Таҳлил ва тадқиқотлар натижаларига кўра, бугунги кунда исбот қилишнинг иштирокчиларига оид нормалардаги ҳуқуқий бўшлиқларнинг мавжудлиги очиб берилиб, уни бартараф этиш юзасидан муаллифнинг асослантирилган таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.