ЎЗБЕКИСТОНДА МЕҲНАТ МИГРАЦИЯСИ СОҲАСИДА КАДРЛАРНИ ТАЙЁРЛАШ ВА УЛАРНИНГ МАЛАКАСИНИ ОШИРИШГА ДОИР АЙРИМ МАСАЛАЛАР - ОТАЖОНОВ, Аброржон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақолада Ўзбекистонда миграция соҳаси учун масъул бўлган давлат органлари ва уларнинг фаолияти таҳлил қилинган, мазкур давлат органлари учун кадрлар тайёрлаш ва малакасини оширишнинг ҳозирги ҳолати тадқиқ қилинган, ундаги мавжуд муаммолар аниқланган ва уларни бартараф этишга қаратилган таклифлар илгари сурилган. Бугунги кунда мамлакатда меҳнат миграцияси соҳасида бевосита фаолият олиб борувчи кадрларни тайёрлашга махсус ёндошувнинг зарурияти ва юридик таълим муассасаларида махсус ўқув режалари асосида ўқитиш истиқболлари ва ўқув фанлари тизими ва дастурларининг ўзига хос хусусиятлари очиб берилган. Шунингдек, миграция соҳасида фаолият олиб борувчи давлат органлари учун кадрлар тайёрлаш ва малакасини оширишнинг ҳорижий мамалакатлар тажрибаси ўрганилган ҳамда миграция соҳаси учун кадрлар тайёрлаш, қайта тайёрлаш ва уларнинг малакасини ошириш тизимини самарали ташкил этиш жараённи такомиллаштиришга қаратилган таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.