ЖИНОЯТ ТАРКИБИ ТУЗИЛИШИ ГЕНЕЗИСИ - ОЧИЛОВ, Хасан (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мазкур мақолада жиноий жавобгарлик асоси бўлган жиноят таркибининг умумий тавсифи, ривожланиш тарихи масалалари ёритилган. Хусусан, жиноят таркибига нисбатан турли ёндашувлар жумладан, теологик назариялар ҳамда уларнинг жиноят тарикиби корпусининг шаклланишида қўшган ҳиссаси масалалари тадқиқ қилинган. Шунингдек, қадимги Рим, Хаммурапи ва Ману қонунларида жиноят таркиби масалалари ўрганилган. Жиноят таркибининг миллий қонуничилигимиз тарихида шаклланиши масалалари тадқиқ қилинган. Бугунги кунда амалда бўлган Ўзбекистон Республикаси Жиноят кодексида жиноят таркиби масаласи мавжуд бўшлиқлар ҳамда уларни бартараф этиш юзасидан таклиф ва тавсиялар берилган.