ФУҚАРОЛИК ПРОЦЕССИДА МЕДИАТИВ КЕЛИШУВ ВА КЕЛИШУВ БИТИМИНИНГ ЎХШАШ ВА ФАРҚЛИ ЖИҲАТЛАРИ - МАРИПОВА, Севархон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ушбу мақолада фуқаролик судларида келишув битими тузиш билан медиация тартиб-таомилини қўллаш орқали медиатив келишув тузишнинг ўзига хос хусусиятлари, тартиби, процессуал шакл ва тартиб-таомилга оид ўхшаш ва фарқли жиҳатлари, бу борадаги илмий жамоатчиликнинг қарашлари ҳамда тадқиқотчининг мустақил позицияси ўрин олган.