ИНТЕЛЛЕКТУАЛ МУЛК БЎЙИЧА МИЛЛИЙ СТРАТЕГИЯЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ ВА БУТУНЖАҲОН ИНТЕЛЛЕКТУАЛ МУЛК ТАШКИЛОТИНИНГ БУ БОРАДА ТУТГАН ЎРНИ - Юлдашов , Абдумумин (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мақолада интеллектуал мулк муҳофазаси ва ҳимоясини таъминлашда, ихтирочилар, ижодкорлар, умуман тафаккур мулки яратувчиларнинг мутлақ ҳуқуқ ва қонуний манфаатларини таъминлашда интеллектуал мулкнинг барча жиҳатларини қамраб олган миллий стратегияларнинг ўрни ҳақида сўз боради. Шу билан бирга, мақолада Бутунжаҳон интеллектуал мулк ташкилотининг аъзо-давлатлар учун стратегиялар ишлаб чиқишда тутган ўрни ва роли ҳақида маълумотлар келтирилган.