ЎЗБЕКИСТОН ИНВЕСТИЦИЯ ҚОНУНЧИЛИГИДАГИ ИСЛОҲОТЛАР - ЗАЙНОБИДДИНОВА , Фарангиз (YURIST AXBOROTNOMASI, 2020)
Мазкур мақолада мамлакатимизда фаол инвестициявий сиёсатини амалга ошириш, бу борада Президентимизнинг 2020 йилги Мурожаатномасида белгиланган асосий вазифалар ҳамда замонавий инвестиция қонунчилигига оид масалалар қўриб чиқилди. Шунингдек, Ўзбекистон Республикасининг “Инвестициялар ва инвестициявий фаолият тўғрисида”ги Қонунининг ўзига хос хусусиятлари ва аввалги қонунчилик ҳужжатларидан фарқли жиҳатлари таҳлил қилинди. Бундан ташқари, мақолада қулай инвестиция муҳити ва замонавий инвестиция сиёсатининг асосий омилларини қайд этиш орқали нима сабабли айнан Ўзбекистонга инвестиция киритиш мақбуллиги тўғрисидаги саволга жавоб беришга ҳаракат қилинди.