ИНСОН ҲУҚУҚЛАРИГА ОИД ТАЪЛИМНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ВА РИВОЖЛАНТИРИШДА ХАЛҚАРО УНИВЕРСАЛ ТАШКИЛОТЛАРНИНГ ИШТИРОКИ - САФАРОВА, Шахло (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Ушбу мақолада инсон ҳуқуқларига оид таълимни шакллантириш ва ривожлантиришда халқаро универсал ташкилотларнинг роли, ўрни ва иштироки атрофлича таҳлил қилинган. Мақолада биринчи навбатда Бирлашган Миллатлар Ташкилотининг бош ва ёрдамчи органли, ҳамда ихтисослашган муассасаларининг инсон ҳуқуқларини, шу жумладан инсон ҳуқуқларига оид таълимни таъминлаш, ривожлантириш ва аъзо-давлатларда ёппасига тарғиб қилиш, ташвиқот ишларини юритиш ва ёйиш бўйича саъй-ҳаракатлари объектив таҳлил қилинган. Амалга оширилган тадқиқот натижасида мавжуд халқаро универсал тизимнинг инсон ҳуқуқларига оид таълим бўйича умумий ва/ёки махсус фаолиятини янада ривожлантиришга оид қатор амалий таклифлар илгари сурилган.