ЎЗБЕКИСТОНДА ЭЛЕКТРОН ДАВЛАТ ХИЗМАТЛАРИГА ЎТИШ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ - ЮСУПОВ , Жамшид (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада электрон ҳукумат тушунчалари ва унинг давлат иқтисодий ва ижтимоий ривожланишидаги аҳамияти, Ўзбекистонда электрон ҳукуматнинг ривожланиш босқичлари ёритилган. Шунингдек, рақамли иқтисодиётга ўтиш орқали электрон тижорат ва электрон давлат хизматларининг ривожи баён этилган. Электрон ҳукуматни барча соҳаларда кенг ривожлантириш орқали аҳолига электрон давлат хизматларини кўрсатиш вазифалари назарий жиҳатдан илмий таҳлил қилинган. Электрон давлат хизматларини кўрсатиш имконини берувчи расмий веб-сайтларнинг яратилиши ва қулайликлари назарий жиҳатдан тушунтирилган.