ГЕНДЕР ТЕНГЛИГИГА ЭРИШИШНИНГ ХАЛҚАРО АМАЛИЁТИ ВА УНИ ТАЪМИНЛАШДА ЎЗБЕКИСТОННИНГ МИЛЛИЙ СИЁСАТИ - САИДОВА , Лола (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада халқаро ва миллий даражаларда гендер тенглигини таъминлаш масалалари кўриб чиқилган. "Гендер тенглик" ни халқаро стандартлар нуқтаи назаридан белгилашга доир асосий ёндашувлар таҳлил қилинган. Муаллиф гендер тенглигини таъминлаш нафақат ҳуқуқий шарт-шароитларга, балки қонун ҳужжатларида назарда тутилган амалий чораларга ҳам боғлиқ эканлигини таъкидлайди. Илмий таҳлил асосида амалий характердаги хулоса ва тавсиялар берилган.