ОИЛАГА ҚАРШИ АЙРИМ ЖИНОЯТЛАРНИНГ СУБЪЕКТИВ ТОМОНИ МОТИВИДАГИ “ПАСТ НИЯТ” ТУШУНЧАСИ - ИБРОҲИМОВА , Зулхумор (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мазкур мақолада Ўзбекистон Республикаси жиноят қонунчилигида оила ва оилавий муносабатларга қарши жиноятларнинг субъектив томони кўриб чиқилган. Муаллиф томонидан Ўзбекистон ЖКнинг “Оилага, ёшларга ва ахлоққа қарши жиноятлар” номли V бобида белгиланган оила институтига қарши тажовуз қиладиган айрим жиноятлар таркиблари субъектив томонида паст ният мотиви илмий-назарий жиҳатдан таҳлил қилинади. Жумладан, болани алмаштириб қўйиш, фарзандликка олиш сирини ошкор қилиш каби жиноятларни содир этишда айбдорнинг жиноий нияти, мотивацияси атрофлича кўриб чиқилган. Муаллиф томонидан оилага қарши жиноятларнинг субъектив томони умумий ва фарқли жиҳатлари таҳлил қилиниб, илмий-назарий хулосаларга келинган.