ИХТИЁРИЙ ТИББИЙ СУҒУРТА ШАРТНОМАСИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - БОЛТАЕВ , Мансуржон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада ихтиёрий тиббий суғурта (ИТС) шартномаси, ИТСда суғурталовчи ва суғурта қилдирувчи (суғурталанган шахс) ҳамда тиббий муассаса ўртасида ўзаро келишув, ИТСнинг ўзига хос хусусиятлари, мажбурий тиббий суғурта (МТС) дан фарқи, мазкур фарқларнинг қандай ҳолатларда намён бўлиши, кўрсатиладиган тиббий хизмат турларини, тиббий муассасини белгилаш, бундан ташқари, ИТС муносабатларни ҳуқуқий тартибга солишда оммавий-ҳуқуқий элементларга қараганда хусусий-ҳуқуқий элементлар кенгроқ қўлланилиши таҳлил қилинган. ИТС тушунчаси ва ушбу шартнома турига оид муҳим масалалар юзасидан таклифлар берилган. Шунингдек, ИТС шартномасининг ўзига хос хусусиятлари, унинг МТС шартномасидан фарқи, афзалликлари ҳамда уни ҳуқуқий тартибга солишга оид фикр-мулоҳазалар илгари сурилган.