ТАДБИРКОРЛИК ҚОНУНЧИЛИГИНИ КОДИФИКАЦИЯ ҚИЛИШ: ТЕНДЕНЦИЯЛАР ВА ИСТИҚБОЛЛАР - ХАМДАМОВА , Фируза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақола тадбиркорлик сохасидаги қонунчилигини кодификация қилиш масалаларига бағишланган. Муаллиф бу масалага икки ёндашув-монизм ва дуализм мавжудлигини қайд этади. Мақолада ҳозирги вақтда бир вақтнинг ўзида иккита тенденция – тадбиркорлик сохасидаги қонунчилигини кодификациялаш ва декодификациялаш кузатилиши таъкидланади. Мақолада Тадбиркорлик кодексини қабул қилиш учун аргументлар келтирилади, шунингдек халқаро тадбиркорлик ҳуқуқи халқаро иқтисодий ҳуқуқ институти ва ўқув фан сифатида кўриб чиқилади. Хулоса кисмида Ўзбекистонда ушбу кодексни қабул қилиш истиқболлари ҳақида умумий маълумот берилади.