ВОЯГА ЕТМАГАНЛАРГА НИСБАТАН ОДИЛ СУДЛОВДАН ЧЕТЛАТИШ ВА ҚАЙТА ТИКЛАШ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИНИ АМАЛИЙ ҚЎЛЛАШ БЎЙИЧА ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ВА ЎЗБЕКИСТОН ТАЖРИБАСИ - МИРУКТАМОВА , Феруза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада жиноий суд иш юритувида вояга етмаганларга нисбатан қўлланиладиган ресторатив (қайта тиклаш ёндашуви) усулнинг халқаро стандартлари, уларнинг ўзига хос хусусиятлари очиб берилган. Ювенал қайта тикловчи одил судлов концепциясининг моҳияти турли мамлакатлардаги унинг самарали амалиёти орқали очиб берилган. Шунингдек, мамлакатимизда суд иши юритувида вояга етмаганлар иштирокида кўриладиган ишларда қайта тиклаш ёндашувини қўллаш масалалари кўриб чиқилган.