СПОРТДА ИНТЕЛЛЕКТУАЛ МУЛКНИ ШАРТНОМАВИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ МАСАЛАЛАРИ - РАҲМАТОВ , Анвар (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақола спорт соҳасида интеллектуал мулк ҳуқуқларини қонуний тартибга солиш, спорт фаолияти соҳасидаги муаллифлик ҳуқуқи ва турдош ҳуқуқлар тушунчасига аниқлик киритиш, спортдаги интеллектуал мулк объектлари таснифи, жисмоний тарбия ва спорт соҳасидаги интеллектуал мулкни шартномавий тартибга солиш, амалга ошириш ва ҳимоя қилиш хусусиятларини ўрганишга бағишланган. Шунингдек, спорт соҳасидаги интеллектуал мулк ҳуқуқининг асосий объектларини аниқлашда хорижий давлатларнинг мазкур соҳада тадқиқот ишларини олиб бораётган олимларининг илмий асосланган фикрлари келтирилган.