ЖАМОАТ ТАРТИБИНИ САҚЛАШ БЎЛИНМАЛАРИ КАДРЛАРИГА ҚЎЙИЛАЁТГАН ЗАМОНАВИЙ ТАЛАБЛАР ВА УЛАРНИ ХИЗМАТГА ҚАБУЛ ҚИЛИШ БЎЙИЧА БУЮК БРИТАНИЯ ПОЛИЦИЯСИ ТАЖРИБАСИНИНГ ИЛМИЙ ТАҲЛИЛИ - ШАРИПОВ, Санжар (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Ғарбий Европанинг илғор мамлакатларидан бири бўлган Буюк Британия тажрибасини ўрганиш катта қизиқиш уйғотади. Бу борада айтиш мумкинки, полиция кадарлари билан ишлаш ва уларни тайёрлаш борасида замонавий стандартларга эга бўлган ва бир қатор тадқиқотчи ҳамда мутахассислар томонидан эътироф этилаётган Буюк Британия тажрибасини ўрганиш ва натижаларни миллий тизимга жорий этиш, Янги Ўзбекистон шароитида ислоҳ этилаётган ички ишлар органлари фаолиятини замонавий кадрлар билан таъминлашда муҳим аҳамият касб этади. Мақолада, Буюк Британиянинг амалдаги норматив- ҳуқуқий ҳужжатлари, мазкур йўналишда олиб борилган тадқиқот ишлари ҳамда ижтимоий тармоқларда Британия полиция хизматларининг расмий сайтларидаги маълумотлар орқали, қуйида Буюк Британия полиция хизмати кадрларига қўйилаётган замонавий талаблар, уларни хизматга тайёрлаш ва қабул қилиш билан боғлиқ айрим тажрибалар илмий таҳлил қилинади ҳамда миллий тизимимизга жорий этиш билан боғлиқ истиқболлар ёритиб берилган.