IJTIMOIY SHERIKLIKDA TARAFLAR VAKILLIGI VA UNDA DAVLAT ISHTIROKINING AHAMIYATI - ABDUG‘AFFOROV, Jasur (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy sheriklik tizimidagi asosiy taraflar — ish beruvchilar, xodimlar (ular vakillari) va davlat organlari o‘rtasidagi o‘zaro ijtimoiy hamkorlik masalalari chuqur tahlil qilinadi. Ayniqsa, ushbu hamkorlikda taraflar vakilligining nazariy-huquqiy asoslari, ushbu vakillikning amaliy jarayonlar bilan uyg‘unligi, vakillarning manfaatlarini ifoda etishdagi mexanizmlar va vositalar hamda ushbu jarayonda tashkiliy-boshqaruv jihatidan davlatning faol ishtiroki alohida ko‘rsatib o‘tiladi. Xalqaro tajriba asosida tashkilot yoki korxonada ijtimoiy sheriklikni samarali joriy etish, ijtimoiy-mehnat munosabatlarini o‘rnatishda davlat boshqaruv organlari va mahalliy hokimiyat organlari ishtirokining ahamiyati va uning o‘ziga xos jihatlari o‘rganilgan. Maqola mehnat sohasidagi ijtimoiy sheriklikni rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosatini ilmiy-nazariy va amaliy nuqtai nazardan ko‘rib chiqadi hamda sohaga oid takomillashtirish choralarini ilgari suradi. Ushbu tadqiqot sohaga oid yangi qarashlar va amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.