ЖИНОЯТ ИШЛАРИНИ ЮРИТИШГА ҚЎЙИЛАЁТГАН ЗАМОНАВИЙ ТАЛАБЛАР ВА УЛАРНИНГ ХУСУСИЙ АЙБЛОВ ИНСТИТУТИ БИЛАН УЙҒУНЛИГИ - РАШИДОВ , Бехзод (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада жиноят-процессуал фаолиятдан кутиладиган мақсад, жиноят ишларини юритиш тартибига қўйиладиган талаблар, жумладан терговга қадар текширувни амалга ошириш, жиноят ҳақидаги ариза ва хабарларни ҳал қилиш, жиноят ишларини тергов қилиш ва кўриб чиқиш жараёнида далилларни тўплаш, мустаҳкамлаш, текшириш ва баҳолашда қонунийлик ва холисликни таъминлаш, қонун устуворлиги, фуқароларнинг қонун олдида тенглиги, инсонпарварлик, адолатлилик ва айбсизлик презумпцияси каби конституциявий принципларни сўзсиз ва оғишмай амал қилиш, суд-тергов фаолиятида фуқароларнинг ҳуқуқ ва эркинликларига риоя қилиш, жиноят ишини юритиш тартибини такомиллаштириш йўналишлари ҳақида сўз юритилган. Жиноят ишларини юритиш тартиби, шунингдек хусусий айблов билан боғлиқ суд-тергов амалиётида учраётган муаммолар, уларнинг сабаблари, хусусий айблов институти ва жиноят-процессуал қонунчиликни такомиллаштиришнинг айрим жиҳатлари ҳақида фикрлар баён этилган.