KORRUPTSIYAGA QARSHI KURASH: PARLAMENT A’ZOLARI FAOLIYATINING ASOSIY YO‘NALISHI - SUFIYEVA , Dilafruz (YURIST AXBOROTNOMASI, 2025)
Maqola parlament palatalarining korrupsiyaga qarshi kurash sohasidagi rolini o‘rganishga bag’ishlangan. Parlamentga o‘tgan siyosiy partiyalarning saylovoldi dasturlari korrupsiyaga qarshi kurash choralarini ilgari surish nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Parlamentning yangilangan tarkibi faoliyati davomida ushbu chora-tadbirlarni amalga oshirish mexanizmi ko‘rib chiqilgan. Saylov okrugida Qonunchilik palatasi deputati faoliyatini o‘rganishga alohida e’tibor qaratilgan. Mazkur faoliyat sohada korrupsiyaga qarshi kurashish borasida amalga oshirilayotgan ishlarning haqiqiy holati haqida eng aniq ma’lumotlarni to‘plash imkonini beradi. Bu borada erishilgan natijalaridan parlament nazoratining turli shakllarini amalga oshirishda foydalanish mumkinligi ta’kidlangan. Vakolatlarning tarqoqligini hisobga olgan holda parlament faoliyatiga, jumladan, korrupsiyaga qarshi kurashish sohasida kompleks yondashuvni ta’minlash zarurligi qayd etilgan.