MEHNAT MUNOSABATLARIDA KAMSITISHGA YO‘L QO‘YMASLIK: XALQARO MEHNAT STANDARTLARI VA MILLIY QONUNCHILIK - ABDULLAYEVA , Dilfuza (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Maqolada mehnat va mashg‘ulotlar sohasida kamsitishni taqiqlashga oid xalqaro standartlar hamda milliy qonunchilikning o‘ziga xos jihatlari o‘rganilgan. Bundan tashqari ayrim toifadagi xodimlarni mehnat sohasida kamsitishni taqiqlash bo`yicha xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilingan. Shuningdek, insonlarning irqi, jinsi va yoshiga nisbatan kamsitishga yo`l qo`ymaslik masalalari ko`rib chiqilgan.