ДОМЕН НОМЛАРИ ВА ИНДИВИДУАЛЛАШТИРИШ ВОСИТАЛАРИ ЎРТАСИДАГИ ЎЗАРО БОҒЛИҚЛИК ВА УЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШДА МУАММОЛИ ҲОЛАТЛАР ТАҲЛИЛИ - АЛМОСОВА , Шахноза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада домен номлари ва индивидуаллаштириш воситаларининг ўзаро ўхшаш ва фарқли жиҳатлари билан бирга, интернетнинг глобаллашуви ва электрон тижоратнинг кенг тарқалиб бораётганлиги сабабли домен номлари ва индивидуллаштириш воситалари ўртасидаги ўзаро муаммоли ҳолатлар сонининг кўпайиб бораётганлиги масалалари ёритиб берилади. Домен номларининг тижоратдаги аҳамияти бевосита низоли ҳолатларнинг ўзида кўрсатиб берилади. Шунингдек, мақолада Ўзбекистон Республикаси қонунчилиги бўйича домен номи сифатида рўйхатдан ўтказилмайдиган интеллектуал мулк объектлари санаб ўтилган ҳамда бу борада товар белгиси ёки хизмат кўрсатиш белгиси билан бир хил ёки адаштириб юбориш даражасида ўхшаш домен номларининг рўйхатдан ўтказилиши таъқиқланмаганлиги муаммо сифатида қаралади.