ХАЛҚАРО МИГРАЦИЯ ҲУҚУҚИНИНГ ШАРТНОМАВИЙ МАНБАЛАРИ - РАСУЛОВ , Журабек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мақолада халқаро миграция ҳуқуқи манбалари тизимининг ўзига хос жиҳатлари таҳлил қилинган. Муаллиф миграция масалаларини халқаро-ҳуқуқий тартибга солувчи нормаларнинг ривожланиши қандай содир бўлганлигини халқаро шартномалар таҳлили орқали кузатган ҳолда, XX асрнинг 50-йилларидан бошлаб бундай нормалар умумий хусусиятга эга бўлган ва халқаро ҳуқуқ манбалари тизимида алоҳида белгиланмаган, фақат вақт ўтиши билан улар алоҳида халқаро шартномаларда мустаҳкамлана борган, бу эса халқаро миграция муносабатларини тартибга солиш зарурати ортиб бораётганидан далолат беради, деган хулосага келади.