КАСБ ЮЗАСИДАН ЎЗ ВАЗИФАЛАРИНИ ЛОЗИМ ДАРАЖАДА БАЖАРМАСЛИК ЖИНОЯТИНИНГ СУБЪЕКТИ - ХАЙДАРОВ , Шухратжон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мазкур мақолада касб юзасидан ўз вазифаларини лозим даражада бажармаслик жиноят субъектининг ўзига хос хусусиятлари баён этилган. Шунингдек, мақолада касб юзасидан ўз вазифаларини лозим даражада бажармаслик жиноятининг субъекти жиноят ҳуқуқи мутахассислари фикрлари асосида таҳлил қилинган ва муаллиф ушбу олимлар фикрларига илмий ёндашиб, ўз фикрларини илмий таҳлил қилиш асосида ёритган. Бундан ташқари, мақолада касб юзасидан ўз вазифаларини лозим даражада бажармаслик назарда тутилган моддани касб мажбуриятларини лозим даражада бажармаган ҳар қандай субъектга нисбатан қўллаш имконини бериш мумкинлиги, бу жиноят учун жавобгарликнинг муқаррарлигини таъминлаш вазифасини бажариши илмий асослантирилган. Мақола касб юзасидан ўз вазифаларини лозим даражада бажармаслик жиноятини 2014-2024 йиллардаги статистикаси шунингдек, тадқиқот иши юзасидан ўрганилган ҳукмлар асосида таҳлил қилиб берган. Шунингдек, мақолада касб юзасидан ўз вазифаларини лозим даражада бажармаслик билан боғлиқ илмий асослантирилган хулоса ва таклифлар берилган.