ВОЯГА ЕТМАГАНЛАР ЖИНОЯТЧИЛИГИНИНГ КРИМИНОЛОГИК ТАВСИФИ ВА ПРОФИЛАКТИКАСИ - АБДУРАСУЛОВА , Кумриниса (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ушбу мақола вояга этмаганлар жиноятчилигининг муҳим муаммоларига бағишланган бўлиб, вояга етмаганлар жиноятчилиги динамикаси, унинг ўзига хос хусусиятлари, вояга етмаган жиноятчи шахсининг тоифалари, вояга етмаганлар жиноятчилиги профилактикасини ташкил этиш масалалари ёритилган. Вояга етмаганлар жиноятчилигининг тузилиши статистик маълумотлар асосида таҳлил қилиниб, тадқиқот давомида вояга етмаганлар томонидан кенг кўп содир этиладиган жиноятлар сифатида қасддан одам ўлдириш, баданга қасддан шикаст етказиш, номусга тегиш, талончилик, ўғирлик, босқинчилик ва безорилик жиноятлари аниқланди ҳамда муаллиф томонидан вояга етмаганлар жиноятчилиги профилактикаси чора-тадбирларини такомиллаштириш юзасидан тегишли таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилди.