ХХI АСР ҲАҚИҚАТЛАРИ: ДУНЁДА АЁЛЛАРНИНГ СИЁСИЙ ҲУҚУҚЛАРИ - РАХМОНОВА , Сабрина (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Ушбу мақола йигирманчи аср давомида аёллар сиёсий ҳуқуқларининг кенгайиши ва мустаҳкамланишига олиб келган тарихий ривожланиш ва муҳим воқеаларни кўриб чиқади. Таҳлил аср бошида овоз бериш ҳуқуқи учун курашдан бошланади, бу вақтда дунёнинг кўплаб мамлакатларида аёллар биринчи марта сайлов ҳуқуқига эга бўлганлар, суфрагист ҳаракатларининг роли ва уларнинг ижтимоий ва сиёсий меъёрларни ўзгартиришдаги ҳиссасини таъкидлайди.