ЖИНОЯТЧИЛИКНИ ПРОГНОЗ ҚИЛИШДА ЧЕТ ДАВЛАТЛАР ТОМОНИДАН ГЕОАХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШИ - БУРАНОВА , Разия (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мақолада геоаxборот технологияларининг тушунчаси ва моҳияти, жиноятчиликни крминологик прогнозлаштиришдаги улардан фойдаланишнинг ўрни ва аҳамияти, шунингдек, мамлакатимизда жиноятларни прогноз қилиш амалиётида хорижий мамлакатларнинг тажрибасидан фойдаланишнинг мавжуд афзалликлари ва камчиликлари, ушбу усуллардан фойдаланишнинг аҳамияти, республикамизда ушбу усулни қўллашга таъсир этувчи омилларни ўрганиш зарурати, ушбу усулларни қўллаш босқичлари ва уларга қўйиладиган талаблар, жиноятларни олдини олишга қаратилган қаратилган тадбирларни режалаштиришда криминологик прогнозлашнинг аҳамияти, такомиллаштиришга қаратилган таклифлар ва тавсиялар ишлаб чиқишдан иборат бўлган жиноятларни прогнозлаш тизими кўриб чиқилган, ҳамда АҚШ, Россия, Хитой, Европа Иттифоқи, Қозоғистон каби хорижий давлатлар тажрибаси ўрганилиб тақдим этилган.