ДАВЛАТ ХАРИДЛАРИ ТИЗИМИДА “ДАВЛАТ ЭҲТИЁЖЛАРИ” ДЕФЕНИЦИЯСИ - КАЛАНДАРОВА , Маликахон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада давлат эҳтиёжлари тушунчаси ҳар хил ёндошувлар асосида кўриб чиқилган бўлиб, муаллиф давлат эҳтиёжларини алоҳида мазмунини ҳуқуқий тушунча сифатида ўрганган. Шунингдек, давлат эҳтиёжларини давлатнинг у ёки бу эҳтиёжларидан фарқловчи жиҳатларнинг зарурияти таҳлил этилган. Бундай белгилар буюртмаларни шакллантиришнинг мақсади, давлат буюртмаларининг асоси бўлган, эҳтиёжи таъминланаётган субъектлари, буюртмаларни жойлаштириш усуллари нуқтаи назаридан баён этилган.