КОРПОРАТИВ БОШҚАРУВНИ АМАЛГА ОШИРИШДА КОРХОНА РИВОЖЛАНИШ СТРАТЕГИЯСИ: ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ МАСАЛАЛАРИ - ЮЛДАШЕВ , Жахонгир (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мазкур мақолада акциядорлик жамиятлари мисолида корхоналарнинг ривожланиш стратегиясини ишлаб чиқиш, бу борада корхона бошқарувининг роли, корпоратив бошқарув маданиятини шакллантиришда ҳамда бизнесни ривожлантиришда стратегиянинг роли ҳамда аҳамияти назарий ва амалий нуқтаи назаридан очиб берилган. Компанияларнинг ривожланиш стратегияси тушунчасига ҳуқуқий баҳо бериш, мазкур тушунчани Ўзбекистон қонунчилигида белгиланиши бўйича муаммолар ёритилган. Мақолада акциядорлик жамиятлари ва акциядорларнинг ҳуқуқларини ҳимоя қилиш тўғрисидаги қонунга тегишлича жамиятнинг ривожланиш стратегияси бўйича норма киритиш ҳақида таклиф ўз ифодасини топган бўлиб, муаллиф таклиф этиладиган норма бўйича ўз позициясини илгари сурган.