ҲAВAСКОРЛИК ВA СПОРТ МAҚСAДИДA ОВ ҚИЛИШ СОҲAСИДAГИ ШAРТНОМAЛAР - РАХМАТОВ , Анвар (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мазкур мақолада спорт ва ҳаваскорлик мақсадида ов қилиш соҳасидаги шартномалар табиати, уларни тузиш тартиби, шакли, шартлари ҳамда тарафларнинг ҳуқуқ ва мажбуриятлари ҳақида илмий-назарий қарашлар таҳлили келтириб ўтилган. Жумладан, ушбу шартномаларнинг Ўзбекистон Республикасида махсус қонуний тартиби мавжуд эмаслиги инобатга олиниб, хорижий давлатларда бундай турдаги шартномалар шартлари сифатида нималар киритилиши кераклиги хусусида маълумотлар баён қилинган.