МОДДИЙ ВА ПРОЦЕССУАЛ ҲУҚУҚНИНГ ЎЗАРО АЛОҚАДОРЛИГИ (ЖИНОЯТ ҲУҚУҚИ ВА ЖИНОЯТ-ПРОЦЕССУАЛ ҲУҚУҚИ МИСОЛИДА) - АБДУРАСУЛОВА , Қумринисо; ТОШПУЛАТОВ, Акром (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ўтган йиллар мобайнида мамлакатимиз жиноят ва жиноят-процессуал қонун ҳужжатларида унинг нормаларини такомиллаштиришга, жиноят процессига жалб этиладиган фуқароларнинг ҳуқуқлари ва эркинликларини сўзсиз таъминлаш мақсадида илғор халқаро стандартлар ва хорижий амалиётни имплементация қилишга қаратилган сезиларли ўзгаришлар юз берди. Айниқса, жиноят ва жиноят-процессуал қонунчиликка киритилаётган ўзгартиш ва қўшимчалар, янги институтлар, ушбу икки ҳуқуқ соҳасининг ўзаро алоқадорлигининг ҳали тадқиқ қилинмаган янги жиҳатларини юзага келтирмоқда. Илмий адабиётлар таҳлили асосида жиноят ва жиноят-процессуал ҳуқуқи ўзаро алоқадорлигининг турли жиҳатлари, шакллари ва даражалари тадқиқ қилинган, ушбу ҳуқуқ соҳаларини ривожлантиришга оид таклифлар билдирилган.