МЕҲНАТ МИГРАЦИЯСИНИ ТАРТИБГА СОЛУВЧИ ХАЛҚАРО СТАНДАРТЛАР ТАҲЛИЛИ - ОТАЖОНОВ , Аброржон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Мақолада меҳнат миграциясини тартибга солувчи универсал ва махсус хусусиятга эга Бирлашган Миллатлар Ташкилоти (БМТ), Халқаро меҳнат ташкилоти (ХМТ), Халқаро миграция ташкилоти (МХТ), Европа Кенгаши ва Мустақил Давлатлар Ҳамдўстлиги (МДҲ) мамлакатларининг меҳнат миграциясини тартибга солиш ва меҳнат мигрантларининг ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлашнинг халқаро стандартлари таҳлил қилинган. Мақолада меҳнат миграциясини тартибга солувчи халқаро ҳужжатлар меҳнат мигрантларининг ҳуқуқларини ҳурмат қилиш ва ҳимоя қилиш бўйича барча талабларни зарур даражада бажарилишини таъминлайдиган муҳим ҳуқуқий механизмдир, деган хулосага келинган.