XALQARO JINOIY SUD VA TAJOVUZ JINOYATINI HUQUQIY TARTIBGA SOLISH MASALALARI - HAKIMOV , Ravshan (YURIST AXBOROTNOMASI, 2024)
Maqolada xalqaro jinoiy agressiya jinoyati masalalari evolyutsion ketma-ketlikda ko'rib chiqiladi. Jumladan, turli ko‘p tomonlama xalqaro shartnomalar, Millatlar Ligasi, Birlashgan Millatlar Tashkiloti kabi xalqaro tashkilotlar doirasida qabul qilingan hujjatlar, shuningdek, Xalqaro jinoyat sudining Statuti hamda agressiyaning xalqaro jinoiy-huquqiy muammosi borasida olimlarning fikrlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, agressiya jinoyatining obyektiv va subyektiv jihatlari, Xalqaro jinoyat sudining Statutiga muvofiq aniq xalqaro jinoiy-huquqiy jihatlar bo‘yicha javobgarlik choralari, shuningdek, nazariy va amaliy masalalarga e’tibor qaratilgan.